sobota, 4 stycznia 2020

Audyt z inspekcji DDD

Audyt DDD
Każda firma działająca w biznesie produkcji i przetwórstwa żywnościowego musi spełniać bardzo restrykcyjne wymogi jakościowe. Chodzi głównie o zasady BHP. Na nieszczęście tam, gdzie jest żywność, tam najczęściej pojawiają się szkodniki takie jak myszy, szczury czy insekty.



Dostęp takich zwierząt do pomieszczeń produkcyjnych jest zabroniony i nie może mieć to miejsca, więc firmy powinny podejmować działania mające uniemożliwić szkodnikom dostanie się do zakładu. Biolog terenowy audyt wytwarza w takiej sytuacji z uwzględnieniem miejsca prowadzenia działalności, jego charakteru i rodzajów dostępnych zagrożeń. Biolog sprawdza, czy w firmie wszystkie drogi ewakuacyjne są na tyle bezpieczne, ażeby szkodniki nie mogły się tam zdobyć. Wytwarza się rozmaite sprawozdania i ocenia, jak ma się to zabezpieczenie do tego, w jaki sposób funkcjonuje firma. Biolog terenowy sprawozdanie sporządza głównie obiektywnie i sumiennie w przyrównaniu do sytuacji, jaką zastał na miejscu w firmie. Do oceny bierze się różne czynniki. Testuje się zastosowane rozwiązania, metody zapobiegania szkodnikom i ich tępienia. Jeżeli już te metody nie działają, niezbędne jest wykonanie dezynsekcji i deratyzacji, która ma na celu oczyszczenie terenu produkcji, a tym samym poprawę bezpieczeństwa zdrowia pracowników i późniejszych klientów konkretnej firmy. Wielu przedsiębiorców działających w biznesie spożywczej nie zdaje sobie sprawy z tego, jak znacząca jest systematyczna kontrola jakości wykonywana przez doświadczonego biologia z uprawnieniami. Na 100 procent nie warto tej kontroli odkładać w czasie.

Sprawdź również informacje na stronie: biolog terenowy audyt.

0 komentarze:

Prześlij komentarz